Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vrijedi znati

Mnogi automobili imaju skrivenu funkciju za koju skoro niko ne zna

136969ac43edf14954f595df34419643

Ako nemate otvarač za boce, upaljač ili neki drugi predmet za otvaranje boce, možete se poslužiti “skrivenim” otvaračem

Sve više softvera ugrađuje se u moderne automobile kako bi vožnja bila lakša i sigurnija. Teslin “Dog Mode” dizajniran je za zaštitu zarobljenih životinja od topline, na primjer. Osim toga, modeli Mercedes-Benza, Tesle i Co. također nude sustave za zabavu s raznim opcijama. Budući da još uvijek ne postoji softver koji može otvoriti bocu s krunskim čepom, vozači moraju smisliti nešto drugo.

Ako nemate otvarač za boce, upaljač ili neki drugi predmet za otvaranje boce, možete se poslužiti “skrivenim” otvaračem za koji mnogi vozači vjerovatno niti ne znaju. Točnije, gotovo svaki automobil ima čak nekoliko otvarača za boce. To je dobro znati, uostalom, čak je i pijenje piva tokom vožnje dopušteno u Njemačkoj, sve dok je alkohol u krvi ispod granice.

“Skriveni” otvarači za boce, koji se mogu naći u gotovo svakom modelu, zapravo izgledaju kao otvarači za boce, ali rijetko ko se dosjeti ove upotrebe. Male, uglavnom pravokutne rupe na kopčama idealne su za jednostavno otvaranje boca bez oštećenja.

Naravno, vozači i putnici ne bi trebali otkopčavati pojas u vožnji kako bi iskoristili tu mogućnost. Kada automobil miruje, kopče remena vrlo su praktične kao otvarači za boce.

Budući da gotovo svaki model automobila, bilo da je riječ o Smartu Fortwo ili velikoj luksuznoj limuzini, ima barem dva sigurnosna pojasa, problem neotvaranja boca s krunskim čepom bi trebao biti stvar prošlosti.