Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moderni dizajn i udobnost: Novi Citroen C4 Picasso i Grand C4 Picasso

Druga generacija Citroën C4 Picasso, lansirana 2013., istinski je uspjeh uz više od 300.000 kupaca koje je osvojio izniman dizajn i udobnost. Novi C4 Picasso započinje novu etapu od jeseni 2016. na hrvatskom tržištu.

Veću dinamičnost i izražajnost potvrđuje svojim novim prednjim krajem i ponudom dvobojnog krova, a veću mogućnost personalizacije izborom od četiri vrlo različita uređenja unutrašnjosti. Kako bi putovanje u novom C4 Picasso uvijek bilo jedinstveno iskustvo, opremljen je novim intuitivnim tehnologijama koje su korisne u svakodnevici, poput sustava otvaranja vrata prtljažnika slobodnih ruku i nove ponude internetskih usluga uz sistem CITROËN Connect Nav. Novi Citroën C4 Picasso nudi spoj svih elemenata za blagostanje tijela i duha, kao što je program Citroën Advanced Comfort.

Osmišljen na temelju najboljeg znanja i umijeća te kreativnosti marke CITROËN, novi C4
Picasso moderan je i inovativan monovolumen. Njegova različitost očituje se u snažnom i
izražajnom dizajnu, s dinamičnim linijama i jedinstvenim svjetlosnim potpisom sprijeda i straga.

Stil naglašavaju jedinstvene dimenzije koje kompaktnost povezuju s prostranošću i uzornim obimom prtljažnika. Kabina je uređena u duhu lofta i nudi ozračje pročišćenog dizajna s mnogo svjetla i materijalima koji pridonose dojmu kvalitete i udobnosti. Taj osjećaj naglašava dinamična ravnoteža modela C4 Picasso koja spaja besprijekorno prianjanje s udobnošću svojstvenom za CITROËN za sve putnike zahvaljujući usavršenoj platformi EMP2.

Otkada je lansiran, opremljen je tehnologijama koje povećavaju udobnost poput 100 % dodirnog upravljačkog sučelja povezanog s panoramskim zaslonom visoke razlučivosti od 12’’ ili drugih inovacija za opuštenu i jednostavnu vožnju, kao što je sustav Vision 360, Park Assist ili pak prilagodljivi regulator brzine. Novi Citroën C4 Picasso naglašava svoje vrline i nudi najbolji spoj značajki monovolumena uz:

– Atraktivni dizajn fluidnih i modernih linija, koji osnažuje njegov karakter i dinamičnost
novim prednjim krajem koji je zajednički objema izvedbama, novim stražnjim svjetlima sa serijskim „3D efektom“, novim aluminijskim naplatcima od 17’’, ponudom dvobojnog krova
dostupnog na modelu C4 Picasso, krovne lukove odsada u sivoj boji Silver na modelu

Grand C4 Picasso, uz koje u gamu dolaze 3 nove boje karoserije;

– Ugodnost za sve zahvaljujući njegovoj prostranosti, modularnosti i voznim svojstvima koje naglašavaju:

– Izbor 4 nova uređenja unutrašnjosti koja se mogu personalizirati kako bi se kabina
oblikovala prema osobnim željama i prilagodila svačijem stilu života;

– Tehnologije koje pojednostavnjuju život uz novi navigacijski sustav povezan s internetom 3D CITROËN Connect Nav, povezan s novim7“ tabletom osjetljivim na dodir, koji omogućuje veću reaktivnost i nudi nove internetske usluge. Taj novi sistem omogućava i optimiranu upotrebu zaslona visoke razlučivosti od 12’’ radi veće fleksibilnosti i čitljivosti. Još jedna nova tehnologija koja pojednostavnjuje svakodnevnicu je sistem otvaranja vrata prtljažnika slobodnih ruku koji omogućuje otvaranje prtljažnika jednostavnim pokretom noge;

– Tehnologije za jednostavniju vožnju i veću sigurnost poput sustava za prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine, prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom za zaustavljanje, aktivnog sistema za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voze trake, aktivnog sigurnosnog kočenja, sistema praćenja pozornosti ili aktivnog sistema za nadzor mrtvog ugla;

„Novi Citroën C4 Picasso predstavlja naše najbolje znanje i umijeće. Uz jedinstveni, moderni i dinamični dizajn, nudi neusporedivu razinu udobnosti. Njegova konstrukcija i platforma EMP2 donose spoj prostranosti, modularnosti i voznih svojstava radi udobnosti svih putnika. Sada smo u njega ugradili niz novih korisnih tehnologija koje dodatno pojednostavnjuju svakodnevicu i povećavaju sigurnost. Novi C4 Picasso ima sve što je potrebno da bi zauzeo vodeće mjesto na evropskom tržištu,“ kazala je Linda Jackson, glavna direktorica marke CITROËN.