Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najjači Cadillac svih vremena u specijalnom izdanju

cadillac

Cadllac CTS-V puca od snage, a u posebnom izdanju i od stila.

Slavni američki proizvođač obilježava 115 godina postojanja, a tom je prilikom odlučio lansirati specijalnu seriju svog najatraktivnijeg modela. Naravno, u pitanju je CTS-V, jedina američka limuzina koja snagom i performansama može koliko toliko parirati njemačkim rivalima poput Mercedesove E klase u AMG izdanju.

Serija Glacier Metallic Edition se osim specijalne boje vanjštine distancira ekskluzivnim dodacima. Tako su ručice vrata osvijetljene, a automobil je postavljen na 19-inčne naplatke iza kojih se naziru Brembo čeljusti kočnica u crvenoj boji.

U kabini pak Jet Black Recaro sjedala, poveći krovni otvor, ali i prva implementacija kamere sa ulogom retrovizora. Nova generacija infotainmenta obogaćena je sistemom telemetrije i Cosworthovog softvera za analizu podataka.

Ispod poklopca je i dalje isti 6.2 V8 potpomognut kompresorom koji daje 648 KS i 855 Nm. Usuglašen je sa osam-stupanjskom automatikom, te elektronikom prilagodbe podvozja afinitetima vozača. 96 km/h postiže za 3,7 sekundi, a maksimalac je na 322 km/h.

Proizvodnja je limitirana na 115 primjeraka, a u cijenu od nemalih 103.885 USD je i Cadillacova dvodnevna škola vožnje. Prvi primjerci u američke salone stižu do kraja mjeseca.