Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

544 KS

Najjači Golf stigao u Vegas

golf_2

U APR-u tvrde da će RLMS ubrzati do 225 km/h za 15 sekundi brže od R izvedbe, a četvrtinu milje odraditi u manje od 10 sekundi

Njemački gigant odlučio se Amerima predstaviti na malo drugačiji način pa je uz nekoliko sportskih modela uključujući itekako brzu Jettu predstavljen jedan od najmoćnijih Golfova.

Predstavlja ga APR, a radi se o bolidu spremnom za stazu. Osim zaštitnog kaveza, protupožarnog sistema i trkaćih sjedišta RLMS je postavljen na osnovu Golfa R.

I doista, ispod haube je i dalje 2.0 TSI, ali sada s novim turbo kitom. Prevedeno, umjesto 300 razvija 544 KS, ali i 642 Nm.

U APR-u tvrde da će RLMS ubrzati do 225 km/h za 15 sekundi brže od R izvedbe, a četvrtinu milje odraditi u manje od 10 sekundi. Sasvim dovoljno da se opravda agresivan izgled dobiven ugradnjom widebody kita, ralice i Toyo pneumatika.

Recimo i kako je serijski Golf R blizu penzije, ali i da je nova izvedba poodmakla s razvojem. Navodno će preuzeti hibridnu arhitekturu, a ostaje i 2.0 benzinac. DSG mjenjač i pogon na sve točkove su zlatni standard, a sada će im se upariti do maksimalno 400 KS.