Ostali sportovi

Khabib Nurmagomedov

Ne idem na saslušanje, nek mi uzmu sve i zabrane da se borim

02/11/2018

Tokom boravka u Turskoj prvak lake kategorije UFC-a odradio je intervju za tamošnje medije i otkrio da će komisija održati saslušanje 10. decembra

Khabib Numrmagomedov će uskoro morati odgovarati pred Atletskom komisijom Nevade zbog haosa koji je inicirao na UFC-u 229 kada je pobijedivši Conora McGregora skočio iz kaveza i napao Irčevog trenera nakon čega je uslijedila masovna tuča između timova.

Tokom boravka u Turskoj prvak lake kategorije UFC-a odradio je intervju za tamošnje medije i otkrio da će komisija održati saslušanje 10. decembra, ali i da se on, uprkos zahtjevu komisije, tamo ne planira pojaviti, piše Fight Site.

“Žele da budem prisutan na tom saslušanju. Ja, naravno neću tamo doći”, odlučan je Khabib. “Jer ne mislim da sam kriv. Svi su vidjeli šta se dogodilo prije i nakon borbe. Ja to nisam započeo. Samo sam završio ono što su oni započeli još prije borbe. Kaznit će inicijatora, ja sam sasvim nevin u ovoj situaciji. Da bi vam se sudilo, morate biti krivi.

Po mom mišljenju, ja nisam napravio ništa loše. Samo sam branio čast svoje porodice. Branio sam svoju religiju. Njima to možda ništa ne znači, ali meni su te stvari važne. Ako misle da moram ići na saslušanje u Vagas, u krivu su. Ja tamo ne planiram ići.”

Neporaženi Dagestanac dakle, u potpunosti opravdava svoje postupke kao reakciju na uvrede i provokacije koje su tjednima uoči borbe stizale od McGregora ili njegovog tima. “Orao” je stoga spreman i na najstrože sankcije.

“Ako me žele kazniti, neka mi uzmu sav novac koji sam zaradio. I mogu mi zabraniti da se borim 10 godina. Nije bitno. Ja nikada neću otići tamo. Mogu donijeti bilo kakvu odluku, mene nije briga.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.