Najjači Jaguar ikada bit će proizveden samo u 300 primjeraka

Jaguar XE SV Project 8

Iza kodnog imena XE SV Project 8 krije se najjači Jaguar u ikada napravljen koji će biti proizveden u svega 300 primjeraka i ponuđen po paprenoj cijeni.

John Edwards, šef projekta razvoja i odjela Jaguar Land Rover Special Operations, tvrdi kako se radi o najsportskijem i najjačem Jaguaru svih vremena. Pokriće za tako smjelu izjavu daje 5.0 V8 – ispod poklopca ovog modela razvija čak 600 KS.

Opremljen pogonom na sve točkove i osmo-stepenim Quickshift mjenjačem uhvatit će 100 km/h za svega 3,3 sekunde, a posustat će tek na 321 km/h.

Pojedini karoserijski dijelovi izrađeni su od karbona, ugrađeno je i podesivo stražnje krilo, a automobil je postavljen na 20-inčne točkove. Trkaći ovjes postavio je podnicu 15 mm bliže podlozi, dok se za sigurno zaustavljanje brinu kompozitne kočnice.

Javnost će ovaj brutalni Jaguar moći vidjeti već ovog vikenda na Festivalu brzine u Goodwoodu, a potom bi trebala biti otvorena i lista narudžbi. Uprkos visokoj cijeni od 150.000 funti, očekuje se kako će model biti brzo rasprodan.