Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najpoznatiji kaskader na svijetu za volanom Audija R8 V10 plus

Audi R8 V10 plus

Super automobile na velikom platnu voze ih kaskaderi koji nisu glumci nego stvarni majstori za izvođenje najluđih scena.

Ti ljudi bez lica su stvarni heroji koji imaju znanje da ukrote “zvjeri” na četiri točka, a jedan od najboljih kaskadera definitivno je Glenn Foster.

[pull_quote_right]Riječ je o plus verziji R8-ice čiji motor razvija 610 KS, penje se do stotke za 3,2 sekunde i postiže maksimalnih 330 km/h[/pull_quote_right]

Ovaj čarobnjak vožnje radio je na čitavom nizu mega popularnih hitova od James Bonda – Quantum of Solace, The Dark Knight i The Dark Knight Rises Batmana. On je također stalni kaskader Roberta Downeya u Iron Manu, baš kao što se pojavio i u Avengersima – Age of Ultron.

Foster je kao kaskader vozio sve oblike Audia R8, od najranijih V8 verzija, preko Spydera do današnje druge generacije R8 V10 plus. Kako kaže, osjećaj vožnje ovog automobila jednostavno je neopisiv.

“To je zvjer koja vas tjera da idete, idete, idete i jednostavno želi da se iz nje izvlači maksimum do krajnjih granica čovjeka i auta”.

Navedeni Audi R8 predstavljen je ove godine u Ženevi, sa standardnim 5.2 litarskim FSI V10 motorom koji razvija 540 KS i penje se do stotke za nevjerovatnih 3,5 sekundi, te postiže maksimalnih 323 km/h! U ovom videu, riječ je o plus verziji R8-ice čiji motor razvija 610 KS, penje se do stotke za 3,2 sekunde i postiže maksimalnih 330 km/h.

https://www.youtube.com/watch?v=bmKVYFbpZEM