batmobile

Nakon što je pogledao Vitez tame, student odlučio napraviti isto vozilo

New Project (47)

Nguyen kaže kako je uložio puno truda u svoje vozilo, a određene komponente morao je naručiti iz SAD-a i Južne Koreje, zbog čega je na izradu automobila potrošio 10 mjeseci

Student iz Vijetnama izradio je funkcionalni Batmobile, a fotografije i snimke njegovog vozila postale su viralne na društvenim mrežama.

Uz pomoć prijatelja, hanojski student arhitekture Nguyen Dac Chung (23) izradio je kultno vozilo iz voljene franšize u prirodnoj veličini. Kaže kako je ideju dobio nakon što je pogledao Viteza tame.

“Bio sam toliko impresioniran automobilom i zaljubio sam se u njega kad se prvi put pojavio u filmu”, rekao je za VICE.

Replika koju je napravio dugačka je 3,6 metara, široka 2,6 i visoka 1,5 metara. Za VNExpress International rekao je da vozilo može voziti ravnom cestom maksimalnom brzinom od 100 kilometara na sat te udobno smjestiti dvije osobe. I, što je još važnije, izgleda vrlo slično onom u filmu, s vratima koja se otvaraju poput krila.

Nguyen kaže kako je uložio puno truda u svoje vozilo, a određene komponente morao je naručiti iz SAD-a i Južne Koreje, zbog čega je na izradu automobila potrošio 10 mjeseci.

“Da, ponekad sam bio vrlo umoran i htio sam odustati, no svaki put kad sam poželio odustati, prisjetio sam se razloga zbog kojeg sam počeo kako bi se motivirao”, rekao je.

“Zaista sam sretan kad vidim svoju umotvorinu… ponosan sam zbog poteškoća koje sam prevladao.”

Nguyen je rekao i da još uvijek nadograđuje automobil koji je privukao puno pažnje na internetu, ali i da ima na umu brojne druge projekte.