Namjerno prošao prebrzo pored policijske kamere

srednji prst

Naivan potez napravio je mladić revoltiran na mjerenje brzine od strane policije kada je prebrzo vozio, pozdravljajući objektiv pokazavši srednji prst policiji. Misleći kako će zasjenjenim registarskim pločicama proći nekažnjeno, zaboravio je mali detalj koji ga je otkrio.

Ovaj humorističan epilog dogodio se u Dortmundu u Njemačkoj krajem oktobra. Na jednoj od saobraćajnica policijski službenici postavili su radar s ograničenjem brzine od 30km/h. Dotični 26-godišnjak doletio je vozilom Renault Twingo, međutim katkad nepromišljenost nema granice pa tako ni kod dotičnog momka koji je prikrio lice, pozdravio službenike srednjim prstima i zasjenio registarsku oznaku. Prekoračenje brzine iznosilo je svega 22km/h kada oduzmemo toleranciju.

Saobraćajna policija ipak nije samo tako prepustila slučaj, i nakon detaljnog pregleda navedene snimke, mali ali više nego dovoljan trag ukazao se na stražnjem staklu. Natpis kompanije za dostavu hrane bio je dovoljan trag kojim su službenici došli do počinitelja ovog prekršaja. Tu večer na dostavi je bio 26-godišnjak.

Kaznu dakako nije izbjegao, međutim olakotna okolnost je bila izvinjenje prema policijskim službenicima.
Kako navodi Bild.de., po njemačkom zakonu kazna će se udvostručiti ako je djelo počinjeno namjerno, što je u ovom slučaju i više nego očito. Stoga naivan potez naplaćen je dvostruko, a drugi put će razmisliti prije ovog smiješnog pohoda protiv vlastitog novčanika.