Nije Ferrari za svakoga: Iskeširao 437.000 KM, i za sat ga uništio

ferrari_zapaljen_

Novcem možete kupiti gotovo svaki automobil, ali ne i vozačko iskustvo.

Evo primjera kako od novopečenog vlasnika Ferrarija 430 Scuderia, do vlasnika olupine Ferrarija postati za samo 60 minuta. Tako bi se ukratko mogla opisati nesretna sudbina 31-godišnjeg Britanca koji je u roku od sat vremena najprije ostvario svoj vozački san, a zatim doživio i najgoru noćnu moru.

Nakon što je platio 200 hiljada funti (oko 437.000 KM) i postao vlasnik moćnog Ferrarija sa 503 konjske snage, krenuo je da provoza svoju novu “mašinu”.

Nedostatak iskustva u vožnji jednog tako snažnog automobila kao što je 430 Scuderia i vlažan kolovoz doveli su do gubitka kontrole nad vozilom i izlijetanja sa puta poslije svega 60 minuta, koliko je nesretni vlasnik proveo za upravljačem.

 

Automobil se na kraju zapalio ali je, na sreću, vozač uspio da napusti vozilo prije toga, prošavši samo sa lakšim povredama. Na fotografijama koje je na Twitteru objavila policija Južnog Jorkšira vide se tužni ostaci Ferrarija 430 Scuderia, koji je u Velikoj Britaniji izuzetno rijedak s obzirom da je samo nekoliko primjeraka prodato na Ostrvu.