Ništa novo: Izgorio još jedan Lamborghini

lamborghini

Vijesti o samozapaljivim Lamborghinijima uopšte nisu toliko rijetke, s obzirom na to koliko je mali broj ovih automobila na ulicama širom svijeta. Najnoviji incident dogodio se usred Londona.

Italijanski supersportski automobili sa znakom bika oduševljavaju svojom pojavom i performansama, ali ih bije glas da mogu da se zapale iz čista mira.

Dok su u posljednja dva zabilježena slučaja u septembru i oktobru 2015. u spontanim požarima u Dubaiju nastradala dva Roadstera, automobil koji je početkom juna izgorio u Londonu bio je regularni Aventador.

Jedan od svedoka izjavio je za britanski Express da je prije pojave požara čuo turiranje motora, da bi se zatim u zadnjem lijevom dijelu automobila pojavio mali plamen. Vatra je brzo eskalirala i proširila se na motor.

https://youtu.be/Cdb5GHpJaaE

“U početku, izgledalo je kao da se plamičak pojavio iz izduvnog sistema, kao što se ponekad događa kod superautomobilia”, rekao je ovaj očevidac.

Vatrogasci su stigli na lice mjesta vrlo brzo ali im je trebalo 10-ak minuta da ugase vatru. Vozač je srećom prošao nepovrijeđen jer je na vrijeme uspio da izađe iz automobila, a pretpostavlja se da je Lamborghini pretrpeo totalnu štetu.

Novi Aventador u Britaniji košta oko 300.000 funti.