Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW iX

Nova zvijer bavarske marke stiže krajem 2021.

BMW IX (1)

BMW iX će se proizvoditi u pogonu BMW-a Dingolfing u Bavarskoj od druge polovice 2021. godine kao vodeća nova tehnologija BMW Grupe

Vizija se pretvara u stvarnost, jer BMW Vision iNEXT postaje stvarni model BMW iX. Godinu dana prije puštanja na tržište krajem 2021. godine, BMW Grupa pruža prvi pogled na budući BMW iX, koji je trenutno još u fazi razvoja serije. BMW iX prvi je model zasnovan na novom, modularnom, skalabilnom alatu za budućnost koji je razvila BMW Grupa i usredotočio se na svježu interpretaciju dizajna, održivosti, užitka u vožnji, svestranosti i luksuza.
Zamišljen od samog početka za isključivo električnu mobilnost, iX predstavlja ono kako BMW redefinira uspješni koncept Sports Activity Vehicle (SAV).

BMW iX koristi najnovije inovacije na polju elektrifikacije, automatizirane vožnje i povezivanja kako bi pružio iskustvo mobilnosti koje ljude stavlja više nego ikad u samo središte.

BMW iX će se proizvoditi u pogonu BMW-a Dingolfing u Bavarskoj od druge polovice 2021. godine kao vodeća nova tehnologija BMW Grupe.

Peta generacija tehnologije BMW eDrive – koja obuhvaća dva elektromotora, energetsku elektroniku, tehnologiju punjenja i visokonaponsku bateriju – garantuje zavidnu učinkovitost. Pogonska jedinica koju je razvila BMW Grupa proizvedena je na održiv način bez upotrebe kritičnih sirovina poznatih kao rijetke zemaljske sirovine, a prema najnovijim izračunima razvit će maksimalnu snagu veću od 370 kW (500 KS). To će biti dovoljno da BMW iX postigne brzinu od 0 do 100 km/h za manje od 5,0 sekundi.

Najnaprednija visokonaponska baterija trebala bi da ostvari domet od preko 600 kilometara u WLTP ciklusu. To je više od 300 kilometara prema EPA-inom FTP-75 ispitnom postupku.

Vanjski izgled BMW iX-a predstavlja osebujno preispitivanje snažnih proporcija velikog BMW SAV-a. Dužina i širina BMW-a iX usporediva je s BMW-om X5 i gotovo je iste visine kao i BMW X6 zbog svoje krovne linije. Veličina njegovih točkova u međuvremenu podsjeća na BMW X7.

Visok nivo prostranosti, mješavina visokokvalitetnih materijala, novorazvijena sjedala s integriranim naslonima za glavu i izuzetno velik panoramski stakleni krov uranjaju svih pet sjedala u kabini BMW iX u luksuzan ambijent nalik dnevnom boravku.

Zasloni i komande sveli su se na najvažnije, što dodatno pojačava dojam kabine koja nije pretrpana i koja nudi mjesto za opuštanje. Tehnologija BMW-a iX koristi se inteligentno i postaje vidljiva tek kada je potrebna.