Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Audi A4 (FOTO)

audi-a4-1

Audi uskoro kreće u obnovu porodice modela A4/A5. Najprije će biti predstavljena limuzina A4 koja je sada prvi put fotografisana bez kamuflaže.

Njemački proizvođač ostao je dosljedan svom prepoznatljivom dizajnu, a stilske razlike između aktuelnog i budućeg A4 su u detaljima.

Nove fotografije otkrivaju elemente poput farova i stop svjetala koji su na prethodnim “špijunskim” snimcima bili sakriveni maskirnim folijama.

Farovi su zasječeni tako da sada imaju oblik bumeranga, a pokazivači pravca izvedeni su u LED tehnologiji i pozicionirani su na vrhu prednjih svetlosnih grupa, dok su stop svjetla tanja u poređenju sa prethodnim modelom.

Maska hladnjaka još uvijek je djelimično sakrivena, ali jasno se nazire njen karakterističan šestougaoni oblik. Hromirani okvir koji se nalazi ispod crne folije sada je širi nego prije, kao što je to slučaj na najnovijoj generaciji Audijevih modela.

Audi za sada ne otkriva tehničke detalje, ali očekuje se da će novi A4 biti postavljen na MLB platformu druge generacije i da će biti lakši od prethodnika.

O ponudi motora još uvijek se samo nagađa, ali Audi ima veliki izbor 1.4, 1.8 i 2.0 litarskih TFSI benzinaca, dok je za S4 rezervisan 3.0 litarski V6.

Što se tiče dizelaša, na raspolaganju su prije svega TDI motori od 2.0 l.

Pogonske jedinice biće povezane sa šestobrzinskim manuelnim ili opcionim devetostepenim automatskim mjenjačem.

S obzirom da se Audi više i ne trudi da prikriva prototipove prilikom test vožnji, uskoro možemo očekivati i prve zvanične fotografije i tehničke detalje.

Premijera novog A4 trebalo bi da se održi na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2015.