Novi Audi R8 sam se dovezao na pozornicu (VIDEO)

  Već poznati električni superautomobil Audi R8 e-tron postaje autonoman, a novost je obznanjena na sajmu CES Asia 2015.

  Naime, tokom predstavljanja noviteta na sajmu u Šangaju, Audi R8 e-tron se doslovce sam dovezao na pozornicu. Izvana razlike na automobilu nisu prisutne.

  Novi R8 e-tron posjeduje nove senzorske sustave, uključujući laserski skener, video kamere te ultrazvučne i radarske detektore tako da Audijev električni superautomobil sada može voziti sam.

  Podaci koje senzorski sistemi prikupljaju izvan automobila šalju se u Audijev zFAS sistem za pomoć u vožnji, a koji samostalno određuje kako će se automobil u svakom trenutku ponašati na cesti.

  Nakon ugradnje sustava autonomne vožnje R8 e-tron nije izgubio ništa od performansi pa ga njegova dva električna motora od 170 kW mogu pogoniti od 0 do 100 km/h za samo 3,9 sekundi, a maksimalna brzina je 250 km/h. Poboljšanja su ostvarena u baterijama i energetskoj učinkovitosti pa s jednim punjenjem e-tron može prijeći oko 450 km.

  Treba napomenuti da se za sada radi o konceptu pa je pitanje hoće li se novi R8 e-tron ikada naći na cesti u ovom obliku.

  U videu možete pogledati Audijevu konferenciju s CES Asia 2015 na kojoj su predstavili obilje elektronskih sistemaza automobile, uključujući nove zabavno-informativne upravljačke ploče, senzore, Audi Matrix lasersku tehnologiju za osvjetljavanje ceste, touchpadove s glasovnim i gestualnim kontrolama.

  PODIJELI