Volkswagen

Novi Golf bit će predstavljen u oktobru, model s troje vrata odlazi u historiju

golf_2

Što se tiče varijanti kojima će stići, zna se da više neće biti Golfa sa troje vrata..

Dosta se spekulisalo o tome kada će novi Golf 8 biti predstavljen svijetu, a nakon nekoliko promjena planova najizvjesnije je da će to biti u oktobru.

Nekoliko “pouzdanih izvora iz kompanije” je to potvrdilo za Automotive News Europa (ANE).

Golf je prvobitno trebalo da ima premijeru na salonu u Frankfurtu u septembru, ali je ona zbog problema sa elektronikom pomjerena za početak 2020.

Nedavno je potvrđeno da će Volkswagen proizvodnju osme generacije svog najpoznatijeg modela početi u trećem kvartalu ove godine, a prodaja početkom sljedeće godine.

U podacima koje posjeduje redakcija ANE navodi se da će Golf 8 u standardnoj opremi imati LED farove, digitalnu kontrolnu tablu, 8,25-inčni ekran osjetljiv na dodir na centralnoj konzoli, te sistem držanja automobila u traci.

Multimedijalni sistem će podržavati over-the-air tehnologiju koja je i napravila probleme VW i odložila prvobitne planove.

Što se tiče varijanti kojima će stići, zna se da više neće biti Golfa sa troje vrata, niti e-Golfa jer na scenu stupa električna I.D. porodica čiji će hatchback pandan Golfu biti promovisan upravo u Frankfurtu.

Spekuliše se da će VW ukinuti Varijant karavansku verziju, kao i Alltrack model, dok se naredne godine očekuju verzije visokih performansi GTI i R koji bi trebalo da razvija 400 KS.