opasnost od požara

Novi problemi za Volvo! Evo koji modeli trebaju obavezno u servis

volvo1

Vozila koja obuhvaća taj tehnički problem proizvedena su, prema švedskoj televizijskoj stanici SVT, između 2014. i 2019. godine

Volvo poziva u svoje ovlaštene servisne radionice preko pola miliona vozila širom svijeta zbog neispravne komponente motora koja u ekstremnim slučajevima može dovesti do požara.

Iz Volva su izjavili da su njihova istraživanja utvrdila da se “u vrlo rijetkim slučajevima plastični usisni razvodnik motora može rastopiti i deformisati”.

Vozila koja obuhvaća taj tehnički problem proizvedena su, prema švedskoj televizijskoj stanici SVT, između 2014. i 2019. godine i imaju 2-litreni, četverocilindrični dizelski motor, rekli su iz Volva.

Problemi s drugim motorima nisu uočeni, a modeli na koje se to odnosi su S60, S60 Cross Country, S80, S90, V40, V40 Cross Country, V60, V60 Cross Country, V70, V90, V90 Cross Country, XC60, XC70 i XC90.

Vlasnici navedenih modela upozoreni su da je rani znak problema nenormalan miris, za koji Volvo kaže da je “miris koji obično nije prisutan tokom vožnje automobila”. Ostali znakovi uključuju prekid rada motora, gubitak snage i upozoravajuće svjetlo motora.