Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Rolls Royce je samo za mlađu klijentelu (FOTO)

Novi Rolls Royce je samo za mlađu klijentelu

Rolls Royce je predstavio još jednu specijalnu izvedbu, ovaj puta namijenjenu mlađoj klijenteli.

Britanski proizvođač odlučio je lansirati specijalnu izvedbu svojih klasika kojoj je sukladno imenu, Black Badge, crna boja središnja misao. Na automobilima je sve crno uključujući i Spirit of Ecstasy figuru, dok su krom detalji izvedeni u nešto tamnijoj nijansi. Apsolutna novost su naplatci presvučeni sa tačno 22 sloja karbona.

Naravno, kod Rolls Royce je crna boja eksterijera izvedena u posebnom izdanju. Višeslojna pokrivna boja daje posebnu nijansu, a za poseban dojam vrijedne ruke Rollsovih radnika su ručno ispolirale svaki element karoserije.

Nažalost, eksterijer je serijski začinjen pomodnim LED svjetlima. Ideja kombinacije crne boje i detalja od tamnog kroma i karbona nastavlja se u kabini uz primjesu avionskog aluminija, legure koja se dosad nije koristila u autoindustriji.

Kupci koji izaberu Ghost u Black Badge izdanju mogu računati i na više snage. 6.6 V12 biturbo pojačan je za 30 kW/41 KS i 60 Nm na konačnih 450 kW/612 KS i 840 Nm. Blage modifikacije pretrpio je i osam stupanjski automatski mjenjač, a sve kako bi se dopustili izleti u režim viših okretaja. Ugrađeni su i veći prednji diskovi.

Kod modela Wraith V12 motor raspolaže sa još više momenta, točnije 869 Nm, dok je snagom od 465 kW/632 KS ionako najsnažniji RR na svijetu. Preinake su također prošli mjenjač i kočnice, ali i zračni ovjes.

U Rolls Royceu misle da ovim gotovo tuniranim izvedbama mogu privući mlađe kupce. Sudeći po broju danas dostupnih prerada vjerovatno su u pravu.