Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinar na test vožnji slupao novi Chevrolet Camaro

chevrolet novinar (1)

Manje od 24 sata nakon prezentacije održane u Detroitu, zabilježen je i prvi udes novog Chevroleta Camaro.

Jedan od novinara doživio je nezgodu tokom test vožnje automobila na trkačkoj stazi, a organizator ga je poslije incidenta udaljio sa testiranja.

chevrolet novinar (1)

General Motors organizovao je u nedjelju prvu test vožnju šeste generacije modela Camaro za grupu novinara koja je dan ranije prisustvovala prezentaciji ovog automobila. Među njima je bio i Patrick George sa specijalizovanog automobilskog sajta Jalopnik.

Dok je snimao prilog o novom Camaru tokom test vožnje na stazi, George je po sopstvenom priznanju napravio grešku prilikom prolaska kroz jednu krivinu i udario vozilom u zaštitnu ogradu.

chevrolet novinar (4)

Pored vozača, u automobilu se nalazio i kamerman a kako je udarac bio niskog inteziteta, obojica su prošli bez povreda.

S obzirom da se udes dogodio tokom snimanja video priloga o novom Camaru, incident je zabilježila kamera koja je bila instalirana u automobilu:

Novinar se nakon nezgode izvinio osoblju Chevroleta, ali je na njegovo iznenađenje zamoljen od strane organizatora da napusti stazu i prezentaciju. Iako je praksa da se novinaru u slučaju ovakvog incidenta omogući da nastavi test vožnju u drugom automobilu, ili makar da prisustvuju prezentaciji do kraja, u Chevroletu su insistirali da George ode sa staze.

On smatra da je izbačen zato što je Jalopnik objavio specifikacije novog Camara, koje su “procurile” na internet, dan prije zvanične promocije i da mu se Chevrolet sveti zbog toga.

“Kasnije sam saznao da mnogi ljudi iz kompanije nisu ni željeli da me vide na prezentaciji, a incident na stazi bio je samo kap koja je prelila čašu”, požalio se Patrick.