O “Crnom labudu” milijarderi mogu samo da sanjaju (FOTO)

O “Crnom labudu” milijarderi mogu samo da sanjaju

Inspirisan oblikom strijele, Timur Bozka dizajnirao je novu superjahtu o kojoj čak i milijarderi mogu samo da sanjaju – za sada je dostupna samo kao koncept.

“Želio sam da stvorim aerodinamični eksterijer koji će jahti dati prepoznatljiv izgled, a istovremeno povećati njenu efikasnost”, objasnio je Bozka.

Ležaljke, bazen, bar i mjesto za slijetanje helikoptera samo su dio luksuza koji nudi “Crni labud”. Kao poseban dodatak, dizajner je osmislio dva balkona kod pramca, ograđena staklom, kako bi putnici mogli neometano da uživaju u ljepotama zalazaka sunca ili plaže pored koje bi pristali.

Na krmi broda nalaze se bar, ležaljke i bazen koji se lagano spušta prema kraju broda kako bi se vizualno stopio s morskom površinom.

Osim toga, staklena stena dijeli bar od unutrašnjosti broda kako bi pružila što bolji pogled na dostupni luksuz.
Do helikoptera se dolazi iz unutrašnjosti broda putem skrivenog lifta, sa ciljem da se postigne što jednostavniji izgled broda.

U jahtu je smešteno 7 luksuznih soba, a može da preveze do 12 putnika.

Dizajner kaže da bi “Crnog labuda” pokretala četiri motora snage oko 23.000 konja koji bi pružali najveću brzinu od 28 čvorova ili pedesetak kilometara na sat.

Jahta bi takođe morala da ponese i 183.000 litara goriva, potrebnog za rad ogromnih motora.