Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gužve pred Demerjem

Objavljen snimak nepregledne kolone na autocesti u Hrvatskoj

312ed45c-2299-4fd8-8da0-8ff29a02f447

Po izvještaju HAK-a u 18:30, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera

Policija  je danas poslijepodne izvijestila o pojačanom prometu na svim autocestama.

“Pojačan je intenzitet prometa na važnijim cestovnim pravcima prema moru i unutrašnjosti. Na autocestama A1, A3 i A6 promet je pojačan, ali bez kolona i zastoja. Na naplatnim postajama Lučko i Demerje nema duljih čekanja”, objavila je policija.

Objavljena je i snimka kolone automobila pred naplatnom postajom Demerje kod Zagreba nastala u 18:15.

Po izvještaju HAK-a u 18:30, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera – između čvorova Lučko i Karlovac u oba smjera mjestimice se vozi u kolonama u pokretu; pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar; a pred Demerjem oko 2 km.

Povećana je gustoća prometa na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 u smjeru Rijeke.

Povremeni zastoji na Jadranskoj magistrali

Na Krčkom mostu (DC102) povećana je gustoća u oba smjera. Na Jadranskoj magistrali (DC8) uz povremene zastoje vozi se na dionici između Stobreča i Podstrane te kod Omiša.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC3 Zagreb-Varaždin za sva vozila između mjesta Filipovići i Hrastje. Obilazak je Donje Orešje-Polonje.

U pomorskom prometu nema poteškoća. U putničkom prometu zabilježena su duža čekanja na izlazu iz zemlje na graničnim prijelazima s BiH i Srbijom, a na ulazu u zemlju čeka se na prijelazu Macelj (Slovenija) i na Bajakovu (Srbija).