"BBC"

Od četiri ukradena BMW-a napravili unikatni “M3 Touring”

BMW M3 touring (1)

Automobil je lociran, detaljno pregledan, i nakon detaljne forenzike utvrđeno je kako ima dijelove s četiri ukradena primjerka serije 3

Iako BMW nije imao u ponudi karavanski M model na seriji 3 generacije F80, jedan obožavatelj BMW-a iz Birminghama odlučio je ispraviti tu “nepravdu“, piše BBC.

Napravio je vlastiti M3, i to na osnovi regularne karavan serije 3. Nekada porodični BMW postao je pravi M3.

Automobil je zadnji put viđen na jednom okupljanju ljubitelja automobila, nakon kojeg je policija odlučila provjeriti registarske tablice. Kako je na toj registraciji upisan dizelaš, odmah se posumnjalo.

Automobil je lociran, detaljno pregledan, i nakon detaljne forenzike utvrđeno je kako ima dijelove s četiri ukradena primjerka serije 3, od kojih su dva upravo M3, i to ukradeni na području na kojem je registrovan “vještački karavan M3”.

Mark Wheaver iz policije izjavio je da je automobil konstrukcijski dosta loše izveden, s tehnološki loše izvedenim varovima. Dobro su tek bili skriveni brojevi šasije i naljepnice, ali i policija je na kraju i to otkrila.

“Ko god je napravio ovaj automobil, uložio je veliki napor da pokuša sakriti njegov pravi identitet. Brojevi su izbrušeni i skinute naljepnice, ali imamo stručne ispitivače vozila koji koriste tehnike da to ipak otkriju”, kazao je Wheaver.

Umjetno stvoreni M3 Touring završio je na jedini mogući način u civiliziranoj i pravno uređenoj zemlji – na drobilištu.

bmw