Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka

Odvezla BMW na popravku, dobila ga natrag nakon tri godine – bez motora

bmw vlasnica (1)

On joj je ponudio da vozilo vrati s “ograničenom garancijom”

Još 2017. godine, Brigitte Meyer, sada 73-godišnjakinja, odvezla je u njemačkom Schwabisch Gmundu svoj BMW M3 na popravak. Slomljena je bila radilica i glava cilindra. Gotovo četiri godine nakon toga, napokon joj je vraćen automobil ali – bez motora, piše Bild.

Meyer je već bila platila popravak 3.200 eura, no vlasnik radionice Matthias Meindl tvrdio je da mu je vlasnica dužna još 3.700 eura jer je automobil morao prebaciti u Austriju na popravak.

73-godišnja vlasnica tužila je vlasnika radionice 2018. godine, da bi sud odredio da joj vlasnik vrati automobil, što je on i učinio.

– Ništa nije bilo ispod poklopca motora, tresla sam se od bijesa. Moraju mi još isporučiti motor, kazala je Meyer.

Foto: bild.de

No, vlasnik ima svoju stranu priče.

Kako tvrdi, zbog problema s novcem, sin Brigitte Meyer posjetio ga je u februaru 2018. i zatražio da popravak stavi na čekanje. Majka je tek u novembru iste godine platila račune. Ubrzo nakon toga ga je tužila.

On joj je ponudio da vozilo vrati s “ograničenom garancijom”. Tako da on ne odgovara za preostali rad koji je potreban napraviti. Kaže i kako odluka suda ide u tom smjeru.

U komentarima na objavu, velika većina čak podržava majstora.

“Kada kupite M3 onda idete u ovlašteni servis a ne bilo kome”; “Ne znam šta je očekivala, ako voziš ovakav auto moraš biti spremni da platiš 5-6 hiljada eura kada treba podići haubu zbog kvara”, samo su neki od komentara.

bmw