Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostali živi nakon što ih je cisterna pokupila u punoj brzini

nesreeća kina

Dvoje Kineza imali su ludu sreću da prežive stravičan udes.

Naime, u istočnoj kineskoj provinciji Zejiang u jutarnjim satima došlo je do sudara koji je zabilježila sigurnosna kamera.

Očevici koji su se zatekli na ulici u trenutku kada je ogromna cisterna pokupila automobil bili su ubijeđeni da niko u manjem vozilu nije preživio.

Na video-snimku se jasno vidi kako oko 9.11 sati po lokalnom vremenu ogromna cisterna u punoj brzini naleće na automobil koji je prelazio put. Pokušavajući da u posljednjem momentu izbjegne sudar, vozač cisterne naglo okreće volan, prevrće cisternu i zadnjim dijelom kupi cijli automobil koji se zaustavlja nekoliko metara dalje potpuno smrskan, prenosi Blic.rs.

Svjedoci su odmah pritrčali polupanom vozilu misleći da niko ui njemu nije preživio, ali po dolasku vatrogasaca i vozač i djevojka koja je sjedila na suvozačevom mjestu davali su znake života.

Prvo je izvučena djevojka koja je odmah prevezena u bolnicu, a vatrogasci nakon 20 minuta uspjeli da isjeku automobil i izvuku i vozača koji je takođe prebačen u najbliži Urgentni centar.

Nakon operacije, djevojka se osjeća veoma dobro i van životne opasnosti, dok je vozač u malo težem stanju, ali živ.