Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otporan na granate: Ovako najopakiji terenac izgleda iznutra

mercedes

Otporan je na metke, granate, ali i bilo kakvu prosječnost, pa ne čudi što cijena ide u nebo.

Kanadski specijalista za blindiranje vozila ponudu je obogatio novom preradom G klase. Popularnog terenca Inkas Armored je već nudio u luksuznijoj i produljenoj izvedbi, no sada nudi poboljšanja u svim domenama.

Ono najuočljivije tiče se luksuza. Mercedes-AMG G63 je nakon prerade duži od 6 metara, a pritom su mu širina i visina na razini od dva metra. A to ne znači samo moćan nastup, već i obilje prostora u interijeru koji se može opremiti čistim luksuzom. A to je u ovom slučaju ograničeno na samo dva putnika koji će ploviti u ogromnim foteljama, električno podesivim i s osloncem za noge.

Ne treba napominjati da su sve površine izvedene u kombinaciji kože i alkantare, kao i da je oprema prvoklasna. Ona uključuje LED TV 4K Ultra HD rezolucije, s integriranim Apple TV i Apple Siri sistemom glasovnog upravljanja. Automatiziran je i minibar s hladnjakom, kao i rasvjeta koja s masažnim funkcijama rješavaju problem nakupljenog umora u tijelima putnika.

A kad je u pitanju zaštita, sada govorimo o BR7 razini (CEN 1063), što u prijevodu znači otpornost oklopa na kalibar 7.62 mm, kao i na ručne granate. Prostor oko vozila snimaju nadzorne kamere, uključujući IC i termalne, pa se ovom vozilo nije moguće nezamijećeno približiti.

Očekivano, teško je postati vlasnikom ovakvog vozila. Ako niste premijer ili predsjednik omanje banana države, ovakvu G klasu ćete morati platiti minimalno 1,2 miliona dolara, piše Index.hr.