Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovaj automobil vrijedi čak pet miliona eura!? (VIDEO)

Bugatti Divo

Bugatti Divo je nova igračka za najbogatije čije će čari iskusiti samo najhrabriji ljubitelji utrka.

Sukladno najavama Bugatti je u Pebble Beach doveo svoj novi model strogo limitirane naklade. Zlobnici se reći kako se radi o “tuniranom” Chironu, pa čak i još jednom pomalo marketinškom triku na kojem bi Bugatti htio dobiti na ekskluzivnosti i dodatno zaraditi. Oni drugi pak mogu slaviti jer Bugatti je izgleda uspio napraviti malo čudo, a to je da brutalno snažan automobil nemale mase učini brzim na pisti.

Pritom u Bugattiju naglašavaju kako je sa Chironom malo toga zajedničko. Teško, jer već silueta automobila otkriva poznato porijeklo, sada s novim licem. Kažu i kako je novi dizajn automobila s dobrim razlogom, a to je poboljšati downforce. I Divo se drži asfalta s dodatnih 90 kg potisne sile.

Drugi drastični napredak je napravljen u području hlađenja kočnica strujom zraka, kao da nam hoće reći kako su Bugattijevi konstruktori dobrano hodočastili u zračnom tunelu. I krov je dobio svoje, usisni kanal NACA strujnog poprečnog presjeka, a sve kako bi uz što manje otpora što više zraka ušlo u motorni prostor.

A tamo je i dalje 8.0 W16 quad turbo monstrum, i to sa istih 1.500 KS. Makismalac je sada limitiran na 380 km/h, a stražnje krilo još veće i s još boljom karakteristikom zračne kočnice. Prevedeno, Divo mora ići na trkaću stazu pokazati koliko je bolji od 35 kg težeg i duplo jeftinijeg Chirona.I pritom opravdati sva ulaganja kroz koja je s njim Bugatti prošao. A njih je definitivno bilo, samo je pitanje u kojoj mjeri.

Da, Bugatti Divo ima doista početnu cijenu od pet miliona eura! I svih 40 primjeraka je unaprijed prodano na neviđeno. 8 sekundi brže odvezen krug (od Chirona) na Nardu je očito vrijedan toga.