Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljanje u Frankfurtu

Ovako će izgledati posljedni Smart “prije nove generacije” (FOTO)

smart

Smart će na Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti osvježene modele na struju EQ ForTwo i EQ ForFour

Aktuelna generacija Smart vozila ulazi u pozni period svog životnog ciklusa. Vlasnik ovog automobilskog brenda, njemački Daimler, već se dogovorio sa kineskim partnerom Geely da će zajednički raditi na sljedećoj generaciji koja će debitovati 2022. godine.

Kako je najavljeno, Daimler je zadužen za dizajn budućeg Smarta, dok će Geely (koji u svom vlasništvu ima i Volvo) obaviti inženjerski dio posla. Osim toga, nova generacija Smart automobila neće koristiit motore sa unutrašnjim sagorijevanjem i u potpunosti će preći na električni pogon.

U međuvremenu, aktuelni Smart će se proizvoditi još neko vrijeme (od 2020. prodavaće se samo električne varijante), pa je Daimler odlučio da restilizuje postojeće verzije na struju EQ ForTwo i EQ ForFour.

Redizajnirana vozila imaće premijeru na predstojećem frankfurtskom salonu automobila, a uoći te manifestacije objavljeni su i prvi “tizeri” modela.

Modernizovana je spoljašnjosti, a očekuju se i unapređenja u unutrašnjosti vozila, poput ugradnje novog multimedijalnog sistema i mogućnosti bežičnog punjenja.

Ipak, najvažnije promjene trebalo bi da se dogode na planu autonomije u vožnji, s obzirom da postojeći automobili imaju baterije malog kapaciteta (22 kWh) i skroman radijus kretanja.