Brzi i žestoki

Bogate historije

Ovo je najprivlačniji Land Rover kojeg ste vidjeli (FOTO)

15/06/2019

Ok, ali zašto roza boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predjelima Omana, gdje je svijetlo roza boja daleko neprimjetnija od zelene

U iščekivanju novog Land Rovera pronašli smo jedan primjerak koji će cool faktorom bez problema zasjeniti nasljednika, ali i ostale danas popularne terence.
Ako i ne volite rozu boju morate priznati da zanimljiviji, pa i privlačniji rozi automobil niste nikada prije vidjeli. I pritom nemojte imati predrasude, jer ovo nije samo jedan obični Land Rover pobojan u rozo, već vozilo izuzetno bogate historije.
Za početak recimo kako se radi o drugoj ediciji (Series 2) Defendera, a dotični primjerak je imao i vojni staž tijekom svog života. Stvari postaju zanimljivije kad se sazna da ga je koristio SAS od kraja 1960-tih, ali tek nakon što je modificiran u Cambridgeu.
Vozilo je tamo izgubilo krov, vjetrobran i vrata, a dobio je veći spremnik goriva, lopate, navigacijsku opremu i robusnije podvozje. I dosta naoružanja.
Ok, ali zašto roza boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predjelima Omana, gdje je svijetlo roza boja daleko neprimjetnija od zelene.
Izrađena su ukupno 72 primjerka, a samo ih je 20 ostalo na životu. Ovo je jedan od njih, iz vojske je otpušten 1986. godine i trenutno je u prodaji. Nudi ga P.A. Blanchard & Co po cijeni od 64.995 funta.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.