Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bogate historije

Ovo je najprivlačniji Land Rover kojeg ste vidjeli (FOTO)

roverr

Ok, ali zašto roza boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predjelima Omana, gdje je svijetlo roza boja daleko neprimjetnija od zelene

U iščekivanju novog Land Rovera pronašli smo jedan primjerak koji će cool faktorom bez problema zasjeniti nasljednika, ali i ostale danas popularne terence.
Ako i ne volite rozu boju morate priznati da zanimljiviji, pa i privlačniji rozi automobil niste nikada prije vidjeli. I pritom nemojte imati predrasude, jer ovo nije samo jedan obični Land Rover pobojan u rozo, već vozilo izuzetno bogate historije.
Za početak recimo kako se radi o drugoj ediciji (Series 2) Defendera, a dotični primjerak je imao i vojni staž tijekom svog života. Stvari postaju zanimljivije kad se sazna da ga je koristio SAS od kraja 1960-tih, ali tek nakon što je modificiran u Cambridgeu.
Vozilo je tamo izgubilo krov, vjetrobran i vrata, a dobio je veći spremnik goriva, lopate, navigacijsku opremu i robusnije podvozje. I dosta naoružanja.
Ok, ali zašto roza boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predjelima Omana, gdje je svijetlo roza boja daleko neprimjetnija od zelene.
Izrađena su ukupno 72 primjerka, a samo ih je 20 ostalo na životu. Ovo je jedan od njih, iz vojske je otpušten 1986. godine i trenutno je u prodaji. Nudi ga P.A. Blanchard & Co po cijeni od 64.995 funta.