Ovo je novi Renault Alpine

renault alpine (1)

Alpine, Renaultova sportska marka specijalizirana za proizvodnju sportskih i modela za utrke, upravo slavi 60 godina od osnivanja. Povodom toga je predstavljen koncept sa značkom Alpine u čast svih dosadašnjih velikih uspjeha na trkalištima.

Studija sportskog automobila izgledom je inspirirana legendarnim modelom Alpine A110 Berlinetta iz 60-ih godina prošlog stoljeća: dvostruki farovi sprijeda po kojima se isticao legendarni trkaći auto, primijenjeni su i kod aktualne studije, baš kao i bočna linija, te specifično dizajnirani alu naplaci.

Straga pak u oči upadaju spojler na poklopcu prtljažnika, masivni difuzor te dva završetka ispuha. Konačno, koncept je lakiran u karakterističnu plavo-narandžastu kombinaciju. Po pitanju pogona, Alpine pokreće središnje smješten motor (Renault nije objavio tehničke podatke) no vjerovatno je riječ o 1,6-litreni turbobenzinac iz Clija R.S. ili čak snažniji dvolitreni turbo benzinac iz Meganea R.S. Prema najavama, kada serijski primjerak bude predstavljen (najvjerovatnije iduće godine na salonu u Ženevi) imat će stražnji pogon i tek 1100 kg mase.