Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte dvije saobraćajne nezgode kakve se ne viđaju često (VIDEO)

nesreca luda

Pred vama su dva snimka bizarnih saobraćajnih nesreća u kojima je malo nedostajalo da neko izgubi glavu.

Velika brzina, puno izgužvanog lima i milimetri do sigurne smrti.

A to se upravo dogodilo kad je kamionet u nekontrolisanom pohodu umalo završio u trgovini s krofnama u američkom Auburnu.

U trenutku nailaska kamioneta, dva kupca su ulazila u trgovinu, a spasila ih je betonska ograda. Uprkos velikoj masi i brzini, kamionet nije uspio proći beton i završiti u trgovini.

Ako pažljivo pogledate video, vidjet ćete još jednu zanimljivu stvar. Kad je prvi klijent trgovine uočio kamionet, uletio je u trgovinu i za sobom zatvorio vrata ostavivši drugog kupca vani na milost i nemilost.

Nesretnica je mogla samo u strahu stajati i gledati kako joj se grdosija približava.

Vjerovali li ne, u ovoj nezgodi niko nije stradao osim vozača kamioneta za kojeg je naknadno utvrđeno da je bio pod uticajem opijata.

A evo i jedne neznatno bezazlenije situacija. Video iz automobila na autocesti prikazuje trenutak u kojem Jeep Cherokee u vožnji gubi točak.

I dok se Jeep uz poteškoće ipak zaustavio, njegov prednji lijevi točak nastavio je „voziti“ autocestom.

Nije ga zaustavila ni betonska barijera, već je nastavio gibanje u suprotnom smjeru. Audi je imao sreće i mimoišao se s točkom, no zato je nastradao Nissan.

Njegov prednji kraj dobio je potpis, ali je i poslužio kao lansirna rampa za let u nebo. Nažalost, video ne pokazuje gdje je točak na kraju završio.