Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

utrka ubrzanja

Pogledajte kako je prošao obračun Ferrarija F40 i McLarena P1

New Project (54)

Lovecars i Tiff Needell odlučili su organizirati malo drugačiju utrku. Suprotstavili su dva bolida koja dijeli 30 godina inženjerstva i tehnološkog razvoja

Jedan od najpopularnijih Ferrarija svih vremena snage je odmjerio s nekoliko generacija mlađim McLarenom, evo kako je prošao.

Utrke ubrzanja u pravilu i nisu toliko zabavne. Dva automobila natječu se koji će prvi preći ravnu dionicu dugu četvrt milje (ili više). Utrka je to koja kod onih najbržih traje ispod 10 sekundi, a za mnoge pobjeda nema veliko značenje.

Lovecars i Tiff Needell odlučili su organizirati malo drugačiju utrku. Suprotstavili su dva bolida koja dijeli 30 godina inženjerstva i tehnološkog razvoja, ali zato imaju i brojne poveznice. Ona najočitija je da su auti snova, a potom i da ih pokreće twinturbo V8 motor. I tu otprilike sličnosti staju.

Ferrari F40 nije potrebno posebno predstavljati. Pokreće ga 2.9 V8 s 485 KS i 577 Nm, a mjenjač je ručni. Do 100 km/h treba nešto više od 4 sekundi, a ne posustaje sve do 320 km/h.

McLaren P1 je na sceni već sedam godina, ali je i za današnje pojmove jedan od tehnološki najnaprednijih automobila. I najbržih. S 916 KS i 900 Nm je gotovo duplo snažniji od Ferrarija. 100 km/h uhvati za 2,8 sekundi, a vozi sve do 350 km/h.