"plejka" ide kao halva

Izvršni direktor Sonya: Već smo rasprodali PlayStation 5, apsolutno sve

Playstation-5-Black-Edition

O situaciji s “peticom” nedavno je govorio i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan

Nakon dugog iščekivanja, Sonyjeve i Microsoftove konzole nove generacije napokon su od ovog mjeseca dostupne u prodaji. No, kako su se u to uvjerili oni koji nisu prednaručili PlayStation 5, već su ga namjeravali kupiti kada se pojavi u prodaji u trgovinama, nova plejka brzo je rasprodana.

Iako smo još prije nekoliko mjeseci mogli pročitati kako Sony, zbog velike potražnje, povećava proizvodnju konzole te će ih na tržište stići više nego su prvobitno planirali, interes gamera diljem svijeta trenutno je prevelik i ponuda ne može pratiti potražnju.

O situaciji s “peticom” nedavno je govorio i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan koji je još jednom potvrdio informacije o velikoj potražnji za novom generacijom PlayStationa rekavši da u njegovoj kompaniji očekuju da se takva situacija nastavi i dalje.

– Sve je rasprodano. Apsolutno sve je rasprodano, komentirao je situaciju ruske medije Ryan.

Rekao je kako je veći dio godine proveo pokušavajući zainteresirati veliki broj gamera i stvoriti veliku potražnju za PlayStationom 5, no sada troši puno više vremena kako bi se povećala proizvodnja i uspjela zadovoljiti tako velika potražnja.

Svoju ulogu u cijeloj situaciji odigrala je i pandemija koja je donijela brojne izazove oko proizvodnje pa Sonyjevi radnici neko vrijeme nisu mogli raditi u azijskim tvornicama tokom zaključavanja.

– Ne bih planirao još jedno veliko lansiranje konzole usred globalne pandemije. I ne bih to nikom drugom preporučio.