Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Federacije BiH

Čavara: Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas

cavara

Nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će konstitutivni narodi imati jednaka prava i sigurnu budućnost – kazao je Čavara

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kazao je kako se 25. novembra prisjeća povijesnog događaja i utvrđivanja temelja državnosti Bosne i Hercegovine, kao zajednice ravnopravnih naroda, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih njenih žitelja.

Podsjetio je da je usvajanjem Rezolucije na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu izražena je odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, ‘koja nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena Bosna i Hercegovina u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata’.

– Stoga, neka ovaj dan svima u BiH bude nadahnuće za daljnju borbu za punu ravnopravnost i jednakost svih konstitutivnih naroda, jer Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas. Nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će konstitutivni narodi imati jednaka prava i sigurnu budućnost – kazao je Čavara, saopćeno je iz Kabineta predsjednika Federacije BiH.