Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Pogledajte kako se na autocesti švercaju da ne plate cestarinu

sibenik cestarina

Po cijelom svijetu ljudi snalaze kako god znaju te izvode vrlo kreativne stvari, kod nas to nekima polazi za rukom na vrlo primitivan način. Baš kao i mnogo toga na Balkanu – silom

Iako trenutni sistem naplate cestarine, pa tako i ENC kakav sada poznajemo odlazi u istoriju, isti se još uvijek koristi, a neki to debelo koriste.

Jučer je čitateljica Dalmatinskog portala objavila video svoje nevjerovatne dogodovštine s naplatnih kućica na autocesti A1 u Hrvatskoj kod izlaza Šibenik. Naime vozač taksi vozila bio je u “pripravnosti” čekao svoju “žrtvu” sparkiran između dvije trake, ostavivši dovoljno mjesta za vozila koja će izaći na ENC sistemu naplate. Čim je dotična gospođa koja je snimila cijelu situaciju prošla taksista, on je momentalno dao gas i “zalijepio” joj se na zadnji branik, te tako u kompoziciji s njom izašao s autoputa a da nije platio.

Igrom slučaja u vozilu na čiji se je račun taksist provozao autocestom, je imalo ugrađenu kameru pa je cijela situacija zabilježena, no samo ostaje na nagađanje hoće li vozač taxija i odgovarati za ovakvo nepoštivanje zakona i izbjegavanje plaćanja cestarine, jer nije samo to u pitanju već i ugrožavanje sigurnosti putnika.

Srećom ogorčena čitateljica nije imala potrebe usporiti ili iz nekog razlog prikočiti prilikom izlaska s naplatnih kućica jer bi u protivnom ova situacija neminovno rezultirala sudarom.