Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gorski kotar

Policija kaznila 40 vozača teretnih vozila zbog nepoštivanja zimskih uslova vožnje

Zimska idila u općini Lokve
20.11.2022., Lokve - Prvi ovozimski snijeg u Gorskom kotaru Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U policijskoj pratnji u nekoliko je navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Velika Gorica, a dio se samostalno vratio u smjeru Zagreba

Hrvatska policija je u utorak kaznila 40 vozača teretnih vozila koji vozeći kroz Gorski kotar, već prvi dan kada su zbog snježnih padavina i jakog vjetra proglašeni zimski uvjeti na cestama, nisu imali propisanu zimsku opremu.

Napominjući da je nadležna služba na prometnicama kroz Gorski kotar jučer proglasila zimske uvjete, iz primorsko-goranske policije u srijedu su naveli kako su ukupno sankcionirali 40 vozača teretnih vozila, javlja Hina.

Podsjetili su pritom kako je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima.

Policija je tako jučer na autocesti A6, između čvorova Bosiljevo II i Kikovica, iz prometa isključila 90-ak teretnih vozila. U policijskoj pratnji u nekoliko je navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Velika Gorica, a dio se samostalno vratio u smjeru Zagreba.

Na ovoj dionici kršenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je kod ukupno 33 vozača teretnih vozila, koji su novčano sankcionirani zbog nepoštivanja prometnog znaka zabrane prometa za teretne automobile s priključnim vozilom.

Iz policije pozivaju vozače da se prije putovanja pravovremeno informiraju o vremenskim prilikama i stanju na cestama te radi osobne i sigurnosti drugih sudionika u prometu poštuju postavljenu prometnu signalizaciju i koriste propisanu zimsku opremu.