Brzi i žestoki

indija

Policija zaplijenila skupe automobile, nisu platili dug državi

20/08/2021

Kupili su skupocjene automobile a da pritom nisu platili dug državi

Porezi su nužno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići. To su na svojoj koži nedavno iskusili vlasnici skupocjenih automobila u Indiji.

Kako javlja India Today, grupa vlasnika luksuznih i supersportskih automobila organizirala je okupljanje kako bi obilježili Dan nezavisnosti. I dok su se najbolje zabavljali, nedaleko od zračne luke Rajiv Gandhi u Hyderabadu došlo je do preokreta.

Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je njih 11 zaplijenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su bili registrirani u drugim državama gdje je porez do 14% niži, a zatim su dopremljeni u Telanganu gdje žive vlasnici.

Policija je mjesecima nadzirala i snimala kretanja vlasnika koji dolaze iz porodica političara i industrijalaca, a onda su ih ove nedjelje odlučili presresti dok su na okupu. Radi se o osobama starim između 25 i 35 godina, a zaplijenjeni su supersportaši poput Lamborghinija Huracan, Maseratija GranTurismo, Ferrarija i dakako Rolls Roycea. Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon što uplate preostala dugovanja uvećana za iznos kazne. Također, tokom šestomjesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači pojedinih vozila napravili niz prometnih prekršaja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.