Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porsche se zabio u automobil u kojem su bili majka i dijete

porsche nesreca

Četiri osobe, uključujući 33-godišnju majku i njeno trogodišnje dijete poginule su kada je na njihov automobil na odmorištu uz autocestu naletio Porsche.

Stravična nesreća dogodila se jučer na autocesti A1 u Grčkoj, na oko 80 kilometara od Atene, kad je Porsche uslijed neprilagođene brzine izletio iz putanje i završio u odmorištu gdje se zabio u parkirani automobil.

Osim vozača Porschea i njegovog zasad neidentificiranog suvozača, koji je izletio od siline udarca iz automobila smrtno su stradali žena i njeno dijete, koji su u vrijeme sudara bili u parkiranom automobilu.

Prema posljednjim informacijama, iznajmljenim Porscheom je upravljao George Vakakis, 24-godišnji sin grčkog biznismena Apostolosa Vakakisa, koji je mokrom cestom vozio neprilagođenom brzinom, navodno u vrijeme sudara većom od 200 km/h.
Porsche je doslovno otklizao u odmaralište i zabio se u Hondu Civic koju je netom prije parkirao 41-godišnji otac poginulih.

On je preživio pukom slučajnošću jer je u vrijeme sudara otišao na toalet. Udarac je bio toliko silovit da su se oba automobila odmah zapalila i eksplodirala. Nesretni otac je istrčao van, ali nije mogao više ništa učiniti. Ipak, bio je dovoljno priseban da pozove hitnu pomoć i vatrogasce.

U nastavku slijedi snimka nadzorne kamere, a upozoravamo da bi nekima mogao biti uznemirujući.