Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljena nova Gulia! (FOTO)

gulia (1)

U Milanu je jučer pred stotinama pristiglih novinara iz cijelog svijeta, na 105 godišnjicu marke pompozno predstavljen potpuno novi model Alfa Romea – Giulia!

Prvom pojavljivanju i svjetskoj premijeri nazočili su svi važni ljudi Fiat i Alfa Romea, a pokrov je s nove Giulije skinuo šef Fiata Sergio Marchionne lično.

Nova će limuzina srednje klase sa zmijom na amblemu tako na megdan s Mercedesom C-klase, Audijem A4 i BMW-om Serije 3, a najveća je koncepcijska novost pogon na zadnje kotače.

gulia (2)

Nasljednica modela 75, 156 i 159 u izvedbi s premijere Quadrifoglio Verde, najsnažnija je u ponudi: pokreće ju 3,0-litreni V6 turbobenzinac koji potpisuje Ferrari, a postiže 510 KS. Dovoljno je to da Giulia QV sprinta do 100 km/h iz stajanja već za 3,9 sekundi!

Talijani naglašavaju savršen raspored mase sprijeda/straga u omjeru 50/50 te da je kod izrade Giulije QV korišteno puno lakih materijala poput karbona, aluminija i plastičnih kompozita i da s masom od 1530 kg omjer snage i težine iznosi 3 kg/KS.

Potpuno nova platforma prilagođena je s Maseratija Ghiblija, a nasljednica modela 159 straga koristi multilink osovinu, dok Torque Vectoring system koji savršeno usmjerava snagu i moment dolazi serijski. Snaga se na stražnju osovinu prenosi putem mjenjača s dvostrukom spojkom, a ESP je dovoljno diskretan te dopušta puno užitaka za volanom.

gulia (3)

Novost je i integrirani sustav kočenja, koji u Alfi opisuju kao inovativnu elektromehaničku napravu koja kombinira ESP i klasične servo kočnice, a za ovaj je model posebno prilagođen i DNA sustav s četiri modaliteta – Dynamic, Natural, Advanced Efficient i Racing…

Nova će Giulia biti također dostupna s turbo četverocilindarskim dizelašima i benzincima te s pogonom na sva četiri kotača.