Procurile prve fotografije novog Audija A1 – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Procurile prve fotografije novog Audija A1

18/06/2018

Audi se jako trudio na kapaljku nas pripremati za premijeru novog A1, ali prve fotografije razotkrivenog modela već su na webu.

Objavio ih je belgijski Autotijd, a kao što se pretpostavljalo promjene su u skladu s ostatkom game. Dinamičnog izgleda, trodimenzionalne maske i sportskih dodataka A1 izgleda daleko ozbiljnije. Zadnji kraj dobiva svjetla bliža rivalu iz Munchena, što će vjerovatno biti i najčešća tema u narednom razdoblju.

Prema dostupnim fotografijama benzinskog modela 35 TSI i 40 TSI su sigurne, kao i S line razina opreme. Prevedeno, 1.0 TSI sa 116 KS i 1.5 TSI sa 150 KS označavaju start, a potom stiže i S1 s 2.0 TSI benzincem, quattro pogonom i barem 250 KS. Dizelaši su kod ovog modela navodno stvar prošlosti.

Interijer donosi dobro poznati potpis VW grupe s puno oštro odrezanih površina, istaknutim ventilacijskim otvorima i dakako virtualnim kokpitom.

Podsjetimo, Audi će A1 premijerno predstaviti uskoro, vjerovatno u Barceloni, a prvi nastup imat će u septembru na pariškom salonu.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.