Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurile prve fotografije novog Audija A1

audi

Audi se jako trudio na kapaljku nas pripremati za premijeru novog A1, ali prve fotografije razotkrivenog modela već su na webu.

Objavio ih je belgijski Autotijd, a kao što se pretpostavljalo promjene su u skladu s ostatkom game. Dinamičnog izgleda, trodimenzionalne maske i sportskih dodataka A1 izgleda daleko ozbiljnije. Zadnji kraj dobiva svjetla bliža rivalu iz Munchena, što će vjerovatno biti i najčešća tema u narednom razdoblju.

Prema dostupnim fotografijama benzinskog modela 35 TSI i 40 TSI su sigurne, kao i S line razina opreme. Prevedeno, 1.0 TSI sa 116 KS i 1.5 TSI sa 150 KS označavaju start, a potom stiže i S1 s 2.0 TSI benzincem, quattro pogonom i barem 250 KS. Dizelaši su kod ovog modela navodno stvar prošlosti.

Interijer donosi dobro poznati potpis VW grupe s puno oštro odrezanih površina, istaknutim ventilacijskim otvorima i dakako virtualnim kokpitom.

Podsjetimo, Audi će A1 premijerno predstaviti uskoro, vjerovatno u Barceloni, a prvi nastup imat će u septembru na pariškom salonu.