Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac Meghan Markle uputio jasnu poruku princu Harryju

Screenshot_meghan harry

Otac vojvotkinje Meghan Markle (36), Thomas Markle (73) odlučio je, nakon nedolaska na kraljevsko vjenčanje u maju, dati prvi ekskluzivni TV intervju u emisiji “Good Morning Britain” o odnosu s kćerkom i princom Harryjem (33). Priznao je voditelju Piersu Morganu (53) kako mu je žao što nije mogao odvesti Meghan do oltara, već je to obavio princ Charles (69) zbog čega je bio ljubomoran, piše Daily Mail.

Bivša glumica zbog svega je, kako tvrdi, plakala. Thomas je tokom ceremonije ležao u bolnici u Kaliforniji gdje je bio zbog operacije srca.

– Plakao sam dok se moja predivna kći udavala za princa. Bio sam jako ponosan. U životu nisam vidio ljepši trenutak, cijeli svijet je gledao Meghan – rekao je umirovljeni majstor rasvjete na filmskim setovima. Dodao je kako ga je Harry nekoliko dana ranije nazvao na mobitel i zatražio blagoslov i “ruku” njegove kćerke, prenosi 24sata.hr.

– Rekao sam mu da je sretan muškarac što je s Meghan. Upozorio sam ga i da je džentlmen te da mu nikada ne padne na pamet da slučajno digne ruku na nju. Naravno da sam mu dao blagoslov za svadbu – rekao je Thomas. Dodao je kako je njegova kćerka princeza od rođenja i kako je Harry odabrao pravu ženu za sebe.

Otac bivše glumice osvrnuo se i na prozivke da je zaradio 100.000 funti na lažnim paparazzo fotografijama koje je prodao tabloidima prije vjenčanja.

– Ispričao sam im se. Shvatio sam da je to grozna greška, a vrijeme je nemoguće vratiti – rekao je Thomas. Zatim se osvrnuo na politiku i rekao da mu je Harry otkrio kako je otvoren prema Brexitu i da misli da američkom predsjedniku Donaldu Trumpu (72) treba dati šansu.

– Ipak, ne slažem se s njim baš u vezi Trumpa – zaključio je.