Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prodaje Golf “tricu“ za 14 hiljada eura

Je li ovo najskuplja polovna Golf “trica”

Ovih dana na renomiranom njemačkom oglasniku Mobile.de pojavio jedan zaista interesantan oglas u sklopu kojeg privatni vlasnik prodaje automobil Golf mk.3.

Sam naslov oglasa navodi spomenuti Golf tamno crvene boje, automatski mjenjački sklop, klima-uređaj i cijenu od 13,995 eura. Da, dobro ste pročitali – u zemlji gdje je Golf „trojku“ moguće kupiti za vrećicu kikirikija i kutiju cigareta, ovaj se drznik usudio oglasiti svoj primjerak za tu ogromnu količinu novaca.

Samim time se vrijedi zapitati ko je tu lud i zašto je cijena toliko visoka, pa eto nekoliko detalja…

Za početak, radi se o Golfu s dvolitrenim benzinskim motorom, koji je prema riječima mehaničara i svih onih koji se takvima osjećaju „dobar“. Zatim je tu oprema koja se s obzirom na 1995. godinu bez problema može nazvati „bogatom“.

Dotična oprema između ostalog podrazumijeva i ABS, grijana sjedala, svašta-nešto na struju, centralno zaključavanje, CD-player i brojač okretaja (što je za ono vrijeme poslovično škrtoj V.A.G. grupaciji bio luksuz). Također se u nabrajanju popisa opreme vrijedi vratiti u devedesete i spomenuti treće stop-svjetlo, djeljivu zadnju klupu i alu-felge.

Doduše, taj dio s “atraktivnošću“ i nije toliko daleko od istine koliko se možda na prvi pogled čini, jer ovaj Golf izuzev sveg navedenog ima i debelu servisnu knjigu, a onda je tu i originalna kilometraža koja iznosi skromnih 2,330 kilometara.