objavljen video

Prošla kroz crveno i zamalo ubila dijete, kazna koju je dobila mnoge je naljutila

f_26572583_1280

Dvojica biciklista pokušala su prijeći cestu, pri čemu je jedan od njih prešao na drugu stranu, ali prije nego što je drugi biciklist prošao, vozačica je projurila kroz crveno i skoro ga pregazila

Policija iz engleskog grada Swindona objavila je snimku incidenta koji se dogodio krajem travnja ove godine. U priloženom videu vidi se kako vozačica Jody New (45) iz Swindona velikom brzinom prolazi kroz crveno svjetlo na semaforu dok pješačkim prijelazom prolaze dječaci na biciklima.

U tom trenutku, biciklistima je bilo upaljeno zeleno, a vozačici barem dvije sekunde crveno svjetlo.

Dvojica biciklista pokušala su prijeći cestu, pri čemu je jedan od njih prešao na drugu stranu, ali prije nego što je drugi biciklist prošao, vozačica je projurila kroz crveno i skoro ga pregazila.

Da se dječak nije zaustavio u doslovno posljednjoj sekundi, dogodila bi se velika tragedija.

Vozačica je na prekršajnom sudu priznala krivnju za neopreznu vožnju, no policijska objava na društvenim mrežama izazvala je bijes građana jer je vozačica izbjegla zatvorsku kaznu i nije joj oduzeta vozačka dozvola.

Policija je objavila da je vozačica kažnjena sa 307 funti za neopreznu vožnju plus 107 funti koliko iznose policijski troškovi.