Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Retro kombi nova nada za Volkswagen? (FOTO)

Modeli koji retro dizajnom igraju na kartu nostalgije kod potencijalnih kupaca, ali privlače i one koji žele da se izborom automobila razlikuju od drugih, izborili su se za svoje mjesto na tržištu.

Na ulicama je sve više automobila kao što su fiat 500, mini…

Volkswagen možda nije imao toliko uspjeha sa obnovljenom “bubom”, kao pomenuta dva proizvođača, ali njemačka kompanija u svojoj istoriji ima još jedan legendarni model koji bi mogao da posluži kao osnova za savremeni retro automobil. U pitanju je klasični kombi T1, koji je svoj zenit imao 60-ih godina XX vijeka.

Nezavisini dizajner David Obendorfer, koji je sa uspjehom digitalno oblikovao savremene verzije legendarnih modela kao što su fiat 127 ili reno 4, ovog puta pozabavio se upravo modelom VW T1. Prema njegovoj zamisli, automobil ima prepoznatljive stilske detalje koji asociraju na klasični VW kombi, a baziran je na modernom Volkswagenovom transporteru T6.

VW T1 Revival Concept, kako je Obendorfer nazvao ovo vozilo, automobil je koji koristi najsavremeniju tehnologiju, ali čiji izgled zrači duhom nekih prohujalih vremena.

Inače, Volkswagen je početkom 2016. predstavio sopstvenu viziju kombija za 21. vijek – električni koncept Budd-e, koji izgleda dosta “hladnije” od koncepta Davida Obendorfera.