Rossi: Kazna nije fer, možda neću startovati u Valensiji – Fokus.ba
Brzi i žestoki

Rossi: Kazna nije fer, možda neću startovati u Valensiji

26/10/2015

Devetostruki svjetski šampion Valentino Rossi priznao je da nije siguran da li će voziti na poslednjoj trci sezonenakon incidenta sa Marcom Marquezom.

Vozač Yamahe će startovati sa samog začelja na Velikoj nagradi Valencije, 8. novembra, pošto je namjerno natjerao Marqueza da ode preširoko u krivini 14. na nedeljnoj trci u Maleziji, a potom je uslijedio kontakt i mladi Španac je izletio sa staze.

https://youtu.be/zD4VuWZsRMk

Iako je zadržao treće mjesto na stazi „Sepang“, iza Danija Pedrose i Jorgea Lorencu, njegova prednost u odnosu na timskog kolegu se istopila na sedam bodova.

Sama kazna će mu otežati posao u odbrani te prednosti u Valenciji, a ’Doktor’ je očigledno toliko bijesan zbog nje da razmišlja o tome da bojkotuje zatvaranje sezone iz protesta.

„Možda neću ni startovati u Valenciji, moram da odlučim. Kazna nije fer jer nisam natjerao Marqueza da padne. Ponavljam, žao mi je zato što je pao jer sam samo želio da ga iznerviram. Uvijek sam bio fer vozač, prvi bod sa licence mi je oduzet jer sam napravio malu grešku u kvalifikaciju, iako ništa nisam koštao Lorenca (koji je ostao na pol poziciji iako ga je Rossi usporio)“, rekao je Rossi.

U svom objašnjenju komentara da Marquez želi da Lorenco osvoji titulu, Rossi tvrdi da je dobio potvrdu menadžera vozača Repsol Honde Emilija Alsamore da je takav slučaj.

„Rekao sam već u četvrtak, sve ovo je zbog onoga što se desilo u Argentini i Asenu. Dobio sam potvrdu od Alsamore, rekao mi je da Marc smatra da je zbog mene izgubio titulu. On je bez sumnje loš gubitnik“, naglasio je Rossi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.