Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusi odlučili kažnjavati bahate vozače

bahati vozaci

Stop a Douchebag naziv je pokreta iza kojeg stoje ruski aktivisti sa željom da uvedu red među vozače koji svojim bahatim ponašanjem, vožnjom po pločniku i nepropisnim parkiranjem pokazuju kako misle da su iznad svih ostalih. Svaka čast ekipi, obožavamo gledati kako se idioti posramljeno vraćaju odakle su došli.

Čini se da je u Rusiji problem bahatosti u saobraćaju prilično izražen, čemu svjedoči nevjerovatan broj snimaka na YouTubeu s vozačima kojima je saobraćajna kultura ili kultura općenito nepoznat pojam. Problem je toliko velik da je uspio natjerati jednu grupu mladih aktivista da izađu na ulice i “označe” sve one koji ne vide razliku između kolnika i pločnika i koji vjerovatno misle “pa nisam budala da čekam s drugima u gužvi kada jednostavno mogu ići kraćim putem”.

Međutim, ako na tom putu susretnu navedene borce za pravdu, ne piše im se dobro, posebno ako nastave s insistiranjem na pravu koje su si sami dodijelili i ne vrate se natrag na cestu. Tada na vjetrobransko staklo dobivaju veliku naljepnicu s porukom u stilu “mogu voziti kako hoću” koju je jako teško skinuti.

Nakon što im aktivisti tijelima prepriječe put, većina vozača pokuša pronaći izgovor i razlog zašto baš moraju ići tuda, dok se neki zaustave i udalje već kada ih iz daljine ugledaju. Naravno, postoje i druge krajnosti, koje često, sasvim slučajno, dolaze iz boljih i luksuznijih automobila. Oni su najuporniji, a kada shvate da su im argumenti jako klimavi krenu s vrijeđanjem i psovkama, jer za bolje ne znaju. Nerijetko se situacija rasplamsa i pretvori u fizički obračun, međutim ne možemo reći da nas takvo nešto previše čudi.