Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski džip „diablo“ kao poklon za Donalda Trumpa

devolro

Edvard Orlov, osnivač kompanije „Devolro“, je prije nekoliko dana obećao da će Donalu Trampu pokloniti luksuzni SUV „dijablo“ ako milijarder postane 45. predsjednik SAD.

Orlov je porijeklom iz Rusije, odnosno Abhazije, a u Ameriku je stigao sa deset godina i sada je jedan od cijenjenih tjunera.

Početna cijena modela „đavola“ je 199 hiljada američkih dolara, a automobil je baziran na „Toyoti tundri“ sa 4×4 pogonom i 5,7-litarskim V8 motorom koji proizvodi 530 KS (maksimalno do 600 KS).

„Diablo“ je jedan od automobila koji biste izabrali da se približava smak svijeta. Karoserija i šasija su maksimalno ojačane, dok je „dijablo“ u odnosu na klasičnu „tojotu tundru“ od asflat podignut za dodatnih sedam inča. Inače, zapremina rezervoara je 173 litara.

Orlov je prije ulaska u posao sa tjuniranjem SUV modela radio kao vozač kamiona.

Za bazu je izabrao Majami, dok predstavništava ima u Njemačkoj, Mongoliji, Ukrajini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i, naravno, Rusiji.

Kompanija „Devolro“ nudi sedam različitih verzija svojih modela baziranih na „tojoti tundri“, a najskuplja verzija je „interseptor“ koji startuje od 259 hiljada dolara.