Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobojska policija

Samo u BiH: Postavljeni radari još ne rade, ali to “vozači ne znaju pa smanje gas”

radar

“Ti radari utiču na one koji ne znaju da ne rade i primjetno je da na tim lokacijama većina vozača uspori, što i jeste taj željeni efekat da se smanji brzina, da se prođe tim područjem na bezbjedan način i izbjegnu neželjene posljedice”

Stacionarni radari, njih 12 koliko ih je postavljeno na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, iako još nisu pušteni u rad utiču na vozače, jer “kada ih ugledaju popuste papučicu gasa u svojim automobilima”.

Tako bar kažu u dobojskoj policiji.

“Ti radari utiču na one koji ne znaju da ne rade i primjetno je da na tim lokacijama većina vozača uspori, što i jeste taj željeni efekat da se smanji brzina, da se prođe tim područjem na bezbjedan način i izbjegnu neželjene posljedice. Radari su u završnoj fazi, u toku je pribavljanje određene dokumentacije kada su u pitanju dozvole za rad i usklađivanje saobraćajne signalizacije. Postojeća saobraćajna signalizacija nije usklađena s tim lokacijama gdje se nalaze radari. Radari su, naravno, postavljeni po ranijoj procjeni po broju saobraćajnih nezgoda i dešavanjima na tim mjestima”, rekao je Predrag Lazić, zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj, pišu Nezavisne novine.

Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj, predstavljajući rezultate rada u julu podsjetio je da je u toku preventivna kampanja MUP-a RS “101 život” koja ima za cilj da smanji broj smrtno stradalih na putevima.

“Nažalost, obistinile su se naše procjene da su juli i avgust svake godine najlošiji po stanju bezbjednosti saobraćaja, tako da smo tokom jula ove godine imali četiri saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, isto kao i u julu prošle godine. Nezgode su se dogodile na području Doboja, gdje je smrtno stradao jedan vozač i jedan pješak, te na područjima Modriče i Teslića, gdje je smrtno stradao po jedan vozač”, rekao je Žigić.