Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAMS BiH proglasio najbolje u auto sportu za 2017. godinu

utrka402

Sportski auto moto savez Bosne i Hercegovine (SAMS BiH) večeras je u Hotelu Saraj organizirao ceremoniju svečanog proglašenja pojedinačnih i klupskih pobjednika u svim disciplinama auto moto i karting sporta u Bosni i Hercegovini u 2017. godini.

Na svečanosti su prisustvovali osvajači priznanja, predstavnici sportskih klubova, organizatori takmičenja i rukovodioci SAMS BiH.

Predsjednik SAMS BiH Božo Erak u svom obraćanju kazao je da je iza auto moto i karting sporta u našoj zemlji još jedna teška, ali uspješna godina.

– Prošla sezona bila je teška kako finansijski, tako i izvedbeno za SAMS u smislu organizacije, a pogotovu u smislu troškova takmičara. I pored toga uspjeli smo da u sezoni organizijemo takmičenja u svim disciplinama auto moto i karting sporta. Održali smo više od 30 takmičenja, koje je SAMS BiH organizirao samostalno, te u saradnji sa savezima zemlja iz okruženja – kazao je Erak.

Nakon uspješno okončane takmičarske sezone 2017, priznanja su dodjeljena u sedam disciplina ovog sporta, i to za šampionate na kružnim i brdskim stazama, u auto rallyu, u ocjenskim vožnjama spretnosti (OVS), autoslalomu i trkama ubrzanja na 402 metra.