Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Real na koljenima, Ronaldu je bilo smiješno šta je Zidane napravio (VIDEO)

ronaldo

U 22. kolu La Lige, Levante i Real Madrid su remizirali rezultatom 2:2.

Poveli su Kraljevi u 11. minuti golom Ramosa, na asistenciju Kroosa. U finišu prvog dijela, tačnije u 42. minuti, domaći dolaze do izjednačenja, mrežu Reala je pogodio Boateng.

Madriđani do novog vodstva dolaze u 81. minuti. Nakon jedne greške odbrane Levantea, Benzema je ukrao loptu odigrao povratni pas, a Isco je pogodio za 1:2.

Ipak veliko slavlje domaćinima svoj prvijencom u La Ligi donosi iskusni Gianpaolo Pazzini u 89. minuti.

Utakmicu je obilježio i jedan detalj koji se desio odmah nakon što je Real zabio drugi gol, a koji je odmah po završetku utakmice postao top tema u španskim medijima. Nakon što je Isco pogodio za 2:1, Zidane je posegnuo za izmjenom. U igru je ušao Asensio, a izašao, niko drugi do Cristiano Ronaldo. Posljednji put Ronaldo je zamijenjen još 17. maja prošle godine u duelu protiv Celte (4:1) kada je prethodno zabio dva gola.

https://www.youtube.com/watch?v=57DgMsSNE9I

Zidane nije mogao izabrati lošiji trenutak da Ronalda izbaci iz igre. Ronaldo se smješkao dok je izlazio, a kada je sjeo na klupu čini se da je pokušavao objasniti kamermanu koji ga je držao u kadru da okrene kameru na teren. Španski mediji pišu kako je Ronaldo gestovima kamermanu poručivao kako uzalud čeka, neće napraviti ništa što bi bilo zanimljivo za gledatelje, a pogotovo pokazati da se ne slaže sa Zidaneovim potezom.

Nakon novog kiksa Real za Barcelonom zaostaje čak 18 bodova. Pobjedili sutra Barcelona u gradskom derbiju protiv Espanyola, imat će čak 21 bod više (i utakmicu više).