SEAT jača svoju SUV ofanzivu trećim modelom

suv

Ponuda modela marke SEAT postaje sve bogatija. Ofanziva proizvoda, koja je otpočela s modelom Ateca, nastavlja se kompaktnim crossoverom Arona krajem 2017. godine, te upravo najavljenim lansiranjem trećeg SUV-a koji će postati perjanica marke SEAT.

Ovaj novi SUV bit će pozicioniran u segmentu iznad uspješne Atece, imat će verzije sa 5 i 7 sjedišta te će biti u prodaji krajem 2018. godine.

Predsjednik marke SEAT Luca de Meo izrazio je svoje zadovoljstvo novim SUV-om: “Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između kompanija SEAT i Volkswagen.”

Novi SUV marke SEAT produžit će ofanzivu novih modela i nakon 2017. godine, te će doprinijeti daljnjem poboljšanju finansijskog rezultata kompanije u narednim godinama. Ovaj model najavljen je tokom prezentacije godišnjih rezultata marke SEAT.

Sa operativnom dobiti od 143 miliona eura, kompanija je u 2016. godini zabilježila najbolji rezultat u svojoj historiji.