Brzi i žestoki

Škoda predstavila Karoq Scout i oduševila fanove

01/08/2018

Prije više od deset godina Škoda je predstavila prvi Scout model baziran na drugoj generaciji Octavije. Od tada, porodica robusnih vozila je procvetala.

Sada proizvođač iz Mlade Boleslav dodaje trećeg člana porodici, spremio je krosover Karoq Scout.

Kao i prethodna dva modela i krosover ima robusnije eksterijer zahvaljujući dodatnim plastičnim oblogama, ali najvažniji dodatak je sistem pogona na sva četiri točka.

Kupci će moći da biraju između 1,5-litarskog TSI benzinskog agregata sa 150 KS i 2,0-litarskog TDI dizela sa ili 150 ili 190 KS.

Opcija mjenjača su šestostepeni manuelac ili sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom, a ova DSG transmisija je standardni dio opreme ukoliko se izabere snažnija dizel verzija.

Kako bi je razdvojila od običnog Karoqa, Škoda je Scout verziji dodala srebrne detalje kako bi se naglasio robusan izgled, a i stakla su zatamnjena.

Najsvestraniji član porodice kompaktnih krosovera dolazi sa standardnim 18-inčnim felnama, dok su one od 19 inča dostupne kao posebna opcija.

U unutrašnjosti je Škoda dodala pedale od nehrđajućeg čelika, LED ambijentalno osvetljenje i potpuno digitalizovanu kontrolnu tablu.

Karoq Scout je obogaćen i brojnim idejama jednostavne upotrebe, poput funkcije za otvaranje i zatvaranje vrata na dugme i gepeka na laganim pokretom stopala ispod zadnjeg branika.

Škoda Karoq Scout će premijerno biti predstavljena javnosti na Auto salonu u Parizu u oktobru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.